- يكشنبه ۲۰ مرداد ۹۸
- ۰۹:۲۰
آموزش درست کردن کوفته تبریزی
مواد مورد لازم جهت تهیه کوفته تبریزی
طرز تهیه کوفته تبریزی اصل و جلوگیری از وا رفتن آن
لپه را یک ساعت قبل شسته و با مقداری آب داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت بگذارید تا خوب بپزد ولی وا نرود. برنج را هم شسته و به همراه مقداری آب و کمی نمک روی حرارت بگذارید تا بجوشد و آب آن برود سپس آن را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید تا خنک شود.
در این میان پیازچه و مرزه را خرد کرده و در ظرفی بریزید سپس برنج نیم پز شده را افزوده و تخم مرغ، نمک ، زردچوبه و جوز هندی را هم بریزید. پیاز را رنده کرده و با گوشت مخلوط کنید سپس لپه را هم افزوده و مخلوط برنج را هم بریزید و همه مواد را بخوبی با هم مخلوط کنید و به آرامی ورز دهید در حدی که کاملا با هم مخلوط شده و مایه کوفته یکدست و چسبناک شود.
مرحله تهیه سس کوفته تبریزی
برای تهیه سس کوفته در یک قابلمه پیازها را با کمی روغن تفت دهید تا پیاز ها نیمه طلایی شود.در هنگام تفت پیاز به آن کمی زرد چوبه بزنید تا خوشرنگ تر و خوش طعم تر شود.
روش جالب درست کردن کوفته تبریزی اصل بدون وا رفتگی
بعد از آن رب گوجه فرنگی را به پیازها اضافه کنید و کاملا تفت دهید بعد از آن یک پیمانه اب هم درداخل ظرف بریزید و در ظرف را بگذارید تا روی حرارت بالا به جوش بیاید.و بعد از به جوش آمدن حرارت زیر ظرف را کم کنید.
در لذت آشپزی همراه ما باشید.
نکات کامل درست کردن کوفته تبریزی
هنگام درست کردن کوفته ها ،مواد آن را یکبار دیگر ورز دهید و به اندازه یک پرتقال از مواد بردارید و به صورت یک گلوله بزرگ داخل سس ها بگذارید . باید دستتان را با آب تر کنید تا کوفته ها به دستتان نچسبد.
سپس درب ظرف را ببندید و حرارت را بالا ببرید تا کوفته ها در آب سس بجوشند.بعد از جوش آمدن کوفته ها شعله را کم کنید و اجازه دهید 40 دقیقه کوفته ها با حرارت کم بپزند.
به همین راحتی کوفته تبریزی های شما آماده شده . فقط دقت کنید بعد از پخت کوفته ها آنها را در آب سسش نگه ندارید چون ممکن است وا برود و خراب شود.
دستور تهیه کامل و مواد لازم کوفته تبریزی
نکات تکمیلی در مورد کوفته تبریزی
کوفته تبریزی جزو دلمه و کوفته میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
کوفته تبریزی را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .
نکات وانرفتن کوفته:
۱- لپه و برنج به اندازه پخته بشه و نپخته و له شده نباشن.
۲- آب پیاز رنده شده رو کاملا گرفته بشه.۳-مایه کوفته خوب ورز داده بشه.
۴- کوفته ها قبل از پخت داخل یخچال یافریزر قرار بدین که کمی خودش رو بگیره.
۵-بعد از بجوش آمدن آب کوفته داخل آن قرار بگیره.
۶- شعله ملایم باشه.
۷-در قابلمه در حین پخت کاملا بسته نباشه.
خواص کوفته:
- آلو و مرزه به کار رفته در این غذا موجب حرکت روده شده و عمل دفع را راحت میکند از این رو برای کسانی که یبوست دارند مناسب است.
- این غذا حاوی مقدار زیادی از پروتئین ها گیاهی مثل غلات و حبوبات و حیوانی مانند گوشت قرمز بوده و از این رو یک غذای سالم و مقوی به شمار میرود و برای کسانی که کم خونی دارند مفید است.
- به علت سنگین بودن این غذا برای شام مناسب نیست و بهتر است در وعده ناهار سرو شود .
- افرادی که مبتلا به دیابت هستند حتما بعد از سرو این غذا کمی آبغوره بدون نمک بخورند.
- بهتر است کوفته را با نان سنگک و سبزیجات تازه و ترشی سرو کنید.
منبع: نمناک