آموزش درست کردن “باقالی پلو” فوق العاده خوشمزه

  • ۰۹:۱۱

طرز تهیه باقالی پلو باگردن فوق العاده خوشمزه 

 مواد لازم برای تهیه باقالی پلو با گردن گوسفندی

  • گردن با استخوان گوسفندی :3 عدد
  • پیاز خلالی شده :2 عدد
  • فلفل سیاه :نصف ق چ
  • جوز هندی :نصف ق چ
  • زعفران دم کرده :3 ق غ
  • نمک :به میزان لازم
  • سیر رنده شده :3 حبه
  • برگ مو :3 عدد
  • پودر پاپریکا :1 ق چ

طریقه درست کردن باقلا پلو با ماهیچهباقالی پلو

باقالی پلو

طرز تهیه باقالی پلو با گردن

مواد اولیه برای باقالی پلو

  • باقالی سبز تازه یا فریزری :2 پیمانه
  • برنج :3 پیمانه
  • سیب زمینی ، کاهو و یا نان لواش :برای ته دیگ
  • شوید تازه خرد شده :2 پیمانه

طرز تهیه باقالی پلو با گردن مجلسی:

برنج از چند ساعت قبل شسته و بگذارید تا خیس بخورد، در این میان پیاز را خرد کرده و به همراه مقداری روغن در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت بگذارید تا تفت خورده و سرخ شود. وقتی که پیاز سبک شد گوشت را افزوده و به همراه پیاز تفت دهید.

بعد از اینکه گوشت و پیاز بخوبی سرخ شدند ادویه ها را افزوده و بخوبی زیر و رو کنید

دستور پخت باقالی پلو با ماهیچه

 طرز تهیه باقالی پلو با گردن خوشمزه

 

سپس سیر را رنده کرده و به همراه برگ مو به قابلمه اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه دیگر دو طرف ماهیچه ها را با ادویه ها سرخ نمایید. در مرحله بعد مقداری آب داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید تا گوشت ماهیچه خوب بپزد.

پس از جوش آمدن آب داخل قابلمه حرارت را کم میکنیم تا به مدت 2 ساعت گوشت به آرامی بپزند.در نیم ساعت آخر پخت هم میتوانید به مقدار کافی نمک به آن اضافه کنید تا گوشت مزه دار شود.و پس از پخته شدن کامل گوشت ها زعفران دم کرده را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا 5 دقیقه دیگرجوش بخورد.

مرحله پخت باقالی ها

در این فاصله باقالی پلو را به این شکل آماده میکنیم که ابتدا داخل یک قابلمه مقداری آب و نمک اضافه کنید تا زیر حرارت بالا به جوش آید . سپس باقالی ها را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم با درب باز باقالی ها به مدت 5 دقیقه بپزند.اگر هم باقالی ها دیر پز بودند به مدت 15 دقیقه باید داخل قابلمه بجوشند تا نیم پز شوند و پس از نیم پز شدن باقالی ها آنها را از داخل آب جدا میکنیم و کنار میگذاریم.

دریک قابلمه دیگر سرخالی آب پر میکنیم تا بجوشد و پس از به جوش آمدن یک قاشق چایخوری نمک به داخل آن اضافه میکنیم .آب برنج را گرفته و برنج خیس خورده شده را به آب در حال جوش اضافه میکنیم.به آرامی مخلوط میکنیم و درب قابلمه را میگذاریم تا برنج جوش های ریز بخورد.بعد از 5 دقیقه جوشیدن برنج شویدهای تازه خرد شده را داخل آن میریزیم و مخلوط میکنیم بعد باقالی ها را میریزیم و به آرامی هم میزنیم تا برنج ها لح نشوند.برنج ها را در حال جوشیدن را چک کنید آگر نیم پز بود و از وسط به صورت نرم دو نیم شد باید آن را آبکش کنید.برنج آبکش شده را به آرامی هم میزنیم تا با هم مخلوط شوند.اجازه دهید 5 دقیقه برنج داخل آبکش بماند تا آب اضافه آن کشیده شود.

نحوه درست کردن باقلا پلو با ماهیچه

ته دیگ باقالی پلو با گردن

برای ته دیگ باقالی پلو ابتدا قابلمه را روی حرارت قرار داده و دو قاشق روغن بریزید، سپس ته دیگ مورد نظرخود را ته قابلمه بیاندازید و باقالی پلو را روی ان بریزید و در آخر کمی آب و رغن روی برنج بدهید و بگذارید تا دم بکشد. ابتدا برنج را روی حرارت بالا قرار میدهیم تا بخار کند و سپس شعله را کم کرده و اجازه میدهیم به مدت 45 دقیقه کاملا دم بکشد.

باقالی پلوی پخته و گردن آماده شده و لذیذ را در ظرف دلخواه سرو کنید .هنگام سرو برنج میتوانید مقداری از برنج را با زعفران دم کرده و کمی کره مخلوط کنید و روی برنج ها ی دیگر بکشید و از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید.

نکات تکمیلی در مورد باقالی پلو

باقالی پلو جزو پلو و چلو میباشد 
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه 
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 40دقیقه میباشد .
باقالی پلو را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید . 
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .

 

نکات مهم درباره پخت باقالی پلو با گردن:

  •  گاهی باقلاها به‌خوبی پخته نمیشوند. این نوع ناپز هستند و هر قدر روی حرارت بمانند، بازهم پخته نخواهند شد بنابر این بهتر است از حرارت دادن آن ها خودداری و از خوردنشان صرف‌نظر کنید.
  • زیرا درصورت زیاد جوشیدن باقلاها در آب،‌ بعد از دم کشیدن همراه برنج، له خواهند شد. درضمن، هنگام جوشیدن باقلا‌ها در آب، کفی روی آن ها را میگیرد که باید ان را بردارید زیرا در غیر این صورت باقلاپلو رنگ کدر و تیره‌ای پیدا میکند که چندان خوشایند نیست.
  • حتماً از باقلا‌هایی استفاده کنید که پوست سبز رنگی دارند و البته به مدت طولانی هم فریز نشده‌اند زیرا ماندن طولانی‌مدت باقلا در فریزر باعث تغییر رنگ و طعم این ماده غذایی میشود.
  • بهتر است نصف مقدار برنج، باقلا اضافه کنید. یعنی در 4 پیمانه برنج، 2 پیمانه باقلا بریزید.
  •  بهترین گوشت‌ ها برای صرف با باقلاپلو، گوشت‌های‌ گردن و ماهیچه هستند البته این غذا با گوشت مرغ نیز خورده میشود. جالب است بدانید که جنوبی‌ها این برنج مخلوط رابا ماهی هم میخورند.
  • قبل از افزودن باقلا به برنج آب کش‌شده، بهتر است ان رابه مدت 5 تا 6 دقیقه در آب جوش قرار دهید و با دم کشیدن کامل برنج، باقلاها نیز مغزپخت خواهندشد. یادتان باشد که این مرحله نباید خیلی طولانی شود

 

خواص باقالی:

  • خوردن باقالی برای درمان سیاتیک و درد مفاصل مفید بوده و برای درمان رماتیسم کاربرد دارد.
  •  فسفر موجود در باقالی موجب تقویت هوش میشود.
  • خوردن باقالی برای درمان ورم سینه در اثر شیردهی و یا قاعدگی مفید است ، برای این کار باقالی، سرکه، آرد جو و نعنا را با هم پخته و له کنید سپس به محل مورد نظر بمالید.
  • باقالی ضعف اعصاب را از بین میبرد و خستگی های جسمی و فکری را کاهش می دهد.
  • باقالی ورم پروستات را کاهش میدهد و همچنین برای افزایش نیرو در دوران نقاهت مفید است.
  • خوردن باقالی با روغن بادام و قند گرفتگی صدا را از بین برده و ریه را پاکسازی میکند.

 

منبع : نمناک

  • ۴۴۰
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی