- پنجشنبه ۷ آذر ۹۸
- ۱۲:۲۱
طرز تهیه کوکو سبزی
کوکو سبزی از اون دسته از غذاهای خوشمزه ای است که اگر سبزی آن را از قبل تهیه کرده و آماده داشته باشید میتوانید هر زمان که خواستید به راحتی و در زمان کم آماده کرده و سرو کنید. این غذا بیشتر با سبزی پلو سرو میشه و اگر هم بخواهید آن را با نان سرو کنید حتما گوجه و ابلیمو را فراموش نکنید.
در ادامه طرز تهیه کوکو سبزی خوشمزه و مجلسی را به شما آموزش می دهیم ضمنا مواد ذکر شده برای 4 نفر مناسب میباشد.
مواد لازم برای تهیه کوکوی سبزی خوشمزه
- سبزیجات معطر ( 500 گرم)
- تخم مرغ ( 2 تا 3 عدد)
- آرد ( یک قاشق غذا خوری)
- گردوی خرد شده ( دو عدد)
- زرشک ( یک قاشق غذا خوری)
- روغن سرخ کردنی (به مقدار لازم)
- بیکینگ پودر ( نصف قاشق چایخوری)
- ماست ( یک قاشق غذا خوری)
- نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز ( به مقدار لازم)
طرز تهیه کوکوی سبزی مجلسی و خوشمزه:
اگر برای طبخ این غذا از سبزی یخ زده استفاده میکنید حتما چند ساعت قبل آن را در یخچال بگذارید تا یخ زدایی شود. ولی اگر از سبزی تازه استفاده میکنید اول سبزی را پاک کرده و بشویید سپس بگذارید تا آب آن کاملا برود . بعد از اینکه آب سبزی کاملا گرفته شد آن را خرد کرده تخم مرغ ها را اضافه کنید، در ادامه ادویه ها را افزوده گزدوی خرد شده و زرشک شسته شده را هم بریزید و مواد را خوب مخلوط نمایید.
در آخر بکینگ پودر و ماست هم بریزید و مواد را با یک چنگال خوب بزنید تا پف کند.
در مرحله بعد روغن را در ماهیتابه داغ کنید. مایه کوکو را به آرامی در مرکز ماهیتابه بریزید یا مایه کوکو سبزی را با قاشق در ماهیتابه بریزید و کوکو سبزی را دانه دانه سرخ کنید. اگر مایه کوکو سبزی را به صورت کامل در ماهیتابه ریختید درب ماهیتابه را به همراه دم کنی به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید و شعله گاز را ملایم کنید.
بعد از ۱۵ دقیقه دم کنی را بردارید اگر دور کوکو طلایی شده بود میتوانید کوکو را برش بزنید. بین برشها را کمی باز کنید و به مقدار لازم روغن بریزید. ۱۵ دقیقه دیگر درب ماهیتابه را با دم کنی بگذارید.
بعد از این زمان دوباره کوکو را چک کنید و اگر حسابی خودش را گرفته بود کوکو را برگردانید و اجازه دهید سمت دیگر کوکو به همین ترتیب سرخ شود.
نکاتی درباره پخت کوکو سبزی:
- اگر این غذا را با نان میل میکنید پیشنهاد میکنیم آن را با نان باگت سرو کنید.
- بعد از اینکه کوکو ها آماده شدند ان ها را در یک دیس مناسب بچینید و اطرافش را با گوجه برش خورده، خیارشور و فلفل سبز تزیین کنید.
- اگر دوست ندارید کوکو خیلی چرب باشد بعد از پخت آن ها را روی یک دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی اش گرفته شود.
- اگر میخواهید از روغن کمتری در این غذا استفاده کنید تا خیلی چرب نشود ولی مراقب باشید روغن کم موجب سوختن آن نشود.
- در صورتی که مایه کوکو شل شد کمی آرد بیشتر به آن اضافه کنید تا موقع سرخ کردن وا نرود.
خواص کوکو سبزی
- این غذا در مقایسه با فستفودها که عامل چاقی و ابتلا به بیماریهای قلبی– عروقی هستند، ارزش غذایی بالایی دارد و در مدت زمانی نسبتا کوتاه تهیه میشود.
- پروتئین سفیده تخممرغ از پروتئین موجود در گوشت، حبوبات و... باارزشتر است. سفیده تخممرغ، حاوی آلبومین و درواقع ترکیب آمینواسیدی دارد که در رشد کودکان و تقویت حافظه آنها بسیار موثر است.
- با توجه به اینکه در طول روز هر فرد باید ۳ تا ۵ واحد سبزی مصرف کند، خوردن غذاهایی مانند کوکوسبزی که متشکل از انواع سبزیهاست به خصوص برای کسانی که در هضم انواع خام آنها مشکل دارند، برای دریافت موادمغذی موجود در این گروه غذایی مناسب است.
- تره، جعفری، شوید و گشنیز از سبزیهای برگسبزی هستند که فیبر بالایی دارند و مصرفشان به خصوص برای افراد مبتلا به یبوست، بسیار مفید است.
- ۳ این سبزیها، علاوه بر تامین فیبر، اسیدفولیک موردنیاز بدن را نیز تامین میکنند. اسیدفولیک موجود در این سبزیها، از ابتلا به کمخونی «مگالوبلاستیک» که بعد از کمخونی فقرآهن، دومین کمخونی شایع تغذیهای است، پیشگیری میکند.
منبع : نمناک
- ۱۷۰