طرز تهیه چکدرمه غذای محلی ترکمن ها

  • ۱۷:۲۲

ترکمن ها غذاهای معروفی زیادی دارند که بسیار خوشمزه هستند که مشهورترین غذای آنها چکدرمه می باشد. این غذا بیش از هزار سال قدمت دارد و طعم لذیذ آن شبیه به استانبولی پلو است.

 

 

مواد لازم برای چکدرمه:

  • گوشت قرمز : ۵۰۰ گرم
  • برنج : پنج پیمانه
  • پیاز: یک عدد متوسط
  • رب گوجه فرنگی : دو تا سه قاشق غذاخوری
  • روغن: به مقدار لازن
  • نمک، فلفل و زرد چوبه : به مقدار لازم
  • آب: چهار پیمانه

 

طرز تهیه چکدرمه غذای محلی ترکمن ها:

برای درست کردن چکدرمه ابتدا گوشت را خرد کرده و بشویید، سپس پیاز را هم پوست گرفته و خرد کنید.

پیاز را با روغن تفت دهید تا طلایی شود، سپس گوشت را افزوده و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. حالا فلفل، زردچوبه و ادویه بزنید و بعد از کمی تفت دادن رب را هم بریزید و کمی تفت دهید تا رنگ دهد سپس چند لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت بپزد.

بعد از پخته شدن گوشت‌ها دقت داشته باشید که مقداری آب باید روی گوشت‌ها باقی مانده باشد و پس از اضافه کردن برنج شسته شده به آن قابلمه حاوی گوشت به اندازه یک بند انگشت آب روی برنج قرار گیرد. اگر آب کم بود مقداری آب جوش اضافه کنید.

پس از ریختن برنج در آب، با حرارت متوسط و در نیمه باز اجازه دهید آب به جوش آید، سپس در قابلمه را باز بگذارید تا برنج‌ بپزد. زمانی که آب کاملا تبخیر شد دم‌کنی بگذارید و حرارت را کم کنید تا دم بکشد.

در لذت آشپزی همراه ما باشید.

پس از نیم ساعت برنج دم کشیده و چکدرمه ترکمنی لذیذ شما آماده است. ماست محلی، سالاد گوجه و خیار، سیر خام یا سیر ترشی در کنار این غذا لذت خوردن آن را دو چندان می‌کنند.

 

خواص گوشت قرمز:

  • مصرف گوشت قرمز برای درمان اختلالات خواب مفید است.
  • گوشت قرمز برای بارداری مفید است و به رشد اندام های مختلف جنین کمک میکند.
  • خوردن گوشت قرمز از نرمی استخوان پیشگیری می کند.
  • گوشت قرمز ریسک بیماری قلبی را کاهش می دهد. 
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی