طرز تهیه آش رشته مخصوص ماه رمضان برای افطار با بهترین دستور

  • ۱۱:۵۰

آموزش درست کردن آش رشته برای 4 نفر

از آش های معروف و خیلی خوشمزه ایرانی ها، آش رشته است.آش رشته با انواع حبوبات و کشک و رشته تهیه میشود و در کنار سبزیجات یک پیش غذای کامل است .

مواد لازم برای تهیه آش رشته

آش رشته

  • نخود ، لوبیا قرمزو لوبیا چیتی 40 گرم یا معادل 1/4 لیوان
  • عدس ریز  50 گرم
  • پیاز متوسط 3 عدد
  •  روغن به مقدار لازم
  • زرد چوبه  1 قاشق غذا خوری 
  • اسفناج 20 گرم  معادل 10 عدد برگ متوسط 
  • جعفری 20 گرم  معادل 10 عدد 
  • تره 30  گرم  معادل 15 شاخه تره
  • شوید  10 گرم  معادل 10 شاخه
  • گشنیز 20  گرم  معادل 30 شاخه
  • نعناع خشک  2 قاشق غذا خوری
  • رشته آش  70 گرم
  • سیر 2 حبه
  • کشک 2 قاشق غذا خوری 
  • آرد  2 قاشق غذاخوری
  •  نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

آش رشته خوشمزه

طرز تهیه کامل آش رشته

از شب قبل نخود و لوبیا ها را باهم در ظرفی خیس میکنیم و عدس را جداگانه در ظرف دیگری خیس میدهیم .پیاز ها را هم خلالی میکنیم و برای اینکه موقع سرخ کردن له نشود و حالت چیپسی پیدا کند از شب قبل آن را روی پارچه ای تمیز پهن میکنیم و با یک پارچه نازک روی آن را می پوشانیم.

نخود و لوبیاهایی که از شب قبل خیس کردیم درون قابلمه ای با 5 لیوان آب می پزیم و وقتی جوش آمد کف روی حبوبات را با قاشق میگیریم وحرارت شعله را کمتر میکنیم و در قابلمه را به طور کمی نیمه باز روی آن قرار میدهیم  و یک ساعت به آن زمان میدهیم تا حبوبات پخته شوند.

مقدار سبزی آشی که آماده کردیم رو تمیز میکنیم و شاخه های کلفتش را بر میداریم و پس از شستشو وآب گیری خرد میکنیم .

سبزی آش را نباید زیاد ریز کرد چون خودشو تو آش  نشون نمیده .

بعد از آماده کردن سبزی میریم سراغ پیاز هایی که از شب قبل خلال کردیم در ماهیتابه ای با کمی روغن سرخ میکنیم تا طلایی شود. در ظرف دیگری 4 قاشق غذا خوری روغن می ریزیم و اجازه میدهیم تا داغ شود بعد یک قاشق زرد چوبه را داخل آن میریزیم و بعد از کمی هم زدن نعناع ها را به آن اضافه میکنیم و سریع بعد از 10 ثانیه هم زدن از روی شعله گاز برمیداریم تا نعناع نسوزد و رنگ آن تیره نشود.

باید دقت کنید که در همین فاصله کم هم شعله گاز پایین باشد.

بعد ازیک ساعت که لوبیا ها پخت عدس و سبزی را به آن اضافه میکنیم و 5 لیوان آب جوش هم داخل قابلمه می ریزیم و شعله گاز را زیاد میکنیم تا مواد باهم به جوش بیاید .

بعد شعله را کم میکنیم و با در نیمه باز اجازه میدهیم عدس و سبزی ها با حبوبات به مدت نیم ساعت بپزند.

بعد از این زمان داخل لیوانی 2 قاشق غذا خوری آرد معادل 20 گرم را با نصف لیوان آب خوب مخلوط میکنیم تا آرد گلوله  گلوله  نشود و به داخل مواد آش به آرامی می ریزیم و هم میزنیم.

بعد از آن  نصف پیاز داغ و نعناع داغمان  را در داخل آش می ریزیم و بعد از کمی هم زدن در مرحله آخر رشته آش را نصف کرده و کم کم به صورت نامنظم در حالی که آش را بهم میزنید.

در داخل آن میریزیم .باید مدام هم بزنید تا رشته ها نرم شوند . در این فاصله نمک و ادویه دلخواه مثل فلفل و زرد چوبه را هم اضافه میکنیم وبعد از یک ربع از روی شعله برمیداریم .

دقت کنید آشتان رقیق باشد چون بعد ازکمی سرد شدن آش غلیظ میشود.

و بعد از نیم ساعت که گذشت آش شما آماده خوردن است چون هم جا افتاده و کاملا غلیظ شده و رشته ها حجیم تر و نرم تر شده است. برای تزیین  میتوانید ازنصف  پیاز داغ و نعناع داغ مونده و کمی سیر داغ و کشک به مدلهای دلخواه استفاده کنید. 

همچنین بخوانید:

طرز تهیه دسر شکلاتی عالی و ساده

طرز تهیه چندین نوع کیک تولد خوشمزه

طرز تهیه کوفته قلقلی خوشمزه و آبدار

نکاتی مهم و اصولی در پخت آش رشته:

  • برای اینکه رشته های آش به هم نچسبند و مواد راحت تر در قابلمه پخته شوند باید گنجایش قابلمه بزرگتر از حجم آش رشته باشد.
  • برای زیبایی آش رشته ، سبزی آش باید درشتر خرد شود و نیز بدون ساقه باشد.
  • بهتر است از پیاز داغ فراوان برای داخل آش استفاده کنید.
  • سعی کنید از مرغوبترین نوع رشته آش استفاده کنید.
  • حتما نمک داخل آش رشته را تست کنید تا به واسطه ریختن کشک اش شور نشود.
  • روغن باعث جا افتادن آش میشود به همین دلیل باید به اندازه کافی آن را مصرف کرد.
  • کشک باعث بریده شدن آش میشود ، به همین دلیل نباید آن را در آش رشته جوشاند.
  • از نظر بهداشت و سلامت کشک را حتماً به مدت 20 دقیقه بجوشانید.
  • برای درست کردن نعنا داغ 2 قاشق روغن را داغ کرده و نعنای خشک را داخل آن بریزید و بلافاصله خاموش کنید تا نعنا نسوزد.
  • هنگامی که آش جا افتاد باید لعابی رقیق روی آن را بپوشاند و رشته بوی خامی ندهد. البته نوع رشته هم تاثیر خوبی در جا افتادن اش میگذارد.
  •  تره را جدا از سیزی های دیگر خرد کنید .
  • برای اینکه آش بد رنگ نشود هرگز موقعه پخت در قابلمه را نگذارید.
  • مقدار حبوبات را داخل آش را میتوانید کم یا زیاد کنید.
  • اگر از آب قلم در آش استفاده کردید مقدار کره یا روغن را کمتر کنید.
  • ۹۸
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی