- دوشنبه ۱۸ آذر ۹۸
- ۰۹:۰۰
طرز تهیه شیر برنج
شیر برنج غذای خوشمزه ای هست که خیلی ها دوسش دارن. ولی در ماه رمضون بیشتر یادش میفتیم و درست میکنیم. البته میشه این غذا رو به صورت سرد و به عنوان یک دسر خوشمزه برای مهمونی ها هم سرو کرد.
مواد لازم برای شیر برنج
- برنج 2 پیمانه
- شیر 8 پیمانه
- شکر 1/2 پیمانه
- گلاب 1/2 پیمانه
- هل 1/2 قاشق چایخوری
طرز تهیه شیر برنج
یک پیمانه برنج را از شب قبل شسته و بخیسانید، برنج را به همراه دو لیوان آب در قابلمه ای ریخته و روی شعله گاز قرار دهید ، زمانی که برنج جوشید و آب آن به نصف رسید ، شیر را افزوده و اجازه دهید بجوشد ، وقتی برنج خوب پخته و غلیظ شد گلاب را اضافه کنید و قابلمه را از روی شعله بردارید.
شیر برنج را در ظرف پذیرایی بکشید و با گل محمدی تزیین کرده و با شکر سرو نمایید.
نکات کلیدی در طرز تهیه شیر برنج :
برای اینکه به شیر برنجتان عطر و طعم بی نظیری بدهیددر مرحله آخر جا افتادن شیر برنج،به آن کمی گلاب اضافه کنید .
برای خوشمزه تر شدن شیر برنج ، خلال پسته و بادام را از شب قیبل در گلاب و شکر خیس دهید تا مزه تلخی خلال ها گرفته شود.
در صورت تهیه شیر برنج با شیره یا مربای گل از اضافه کردن شکر خودداری نماید.
اگر بخواهید شیر برنج را به عنوان دسر تهیه کنید، باید اجازه دهید آب آن کاملا بخار شده و غلیظ تر از همیشه درست شود. سپس آن را داخل قالب مورد نظرتان بریزید و با پشت قاشق آن را فشار دهید و اجازه دهید چند ساعتی داخل یخچال بماند تا سفت شود.
یکی از ملزومات تهیه شیر برنج استفاده از برنج ایرانی مرغوب و با کیفیت است.
با توجه به ذائقه و سلیقه تان میتوانید شیر برنج را با عسل و یا شکر سرو کنید.
برای طبخ شیر برنج باید دانه های برنج خوب از هم باز شوند و با شیر و زمان کافی پخته شوند.
در تبریز شیر برنج را با مربای گل محمدی که عطر و مزه فوق العاده ای دارد سرو میکنند.همچنین بعضی ها آن را با شیره انگور میل میکنند.
زمان اضافه کردن شیر حرارت را بالا ببرید و شیر جوشید حرارت را متوسط کنید. همچنین درحین پخت درب قابلمه را باز نگه دارید تا شیربرنج سر نرود .
برای تهیه شیر برنج زعفرانی همراه گلاب و شکر مقداری زعفران دم کرده هم اضافه کنید.
اگر می خواهید شیر برنج را با خامه تهیه کنید یک پیمانه از شیر را کم کنید و بجای آن یک پیمانه خامه بریزید.
نبات را میتوانید در مقداری آب حل کنید و جایگزین شکر کنید.
در لذت آشپزی همراه ما باشید.
شیر برنج را میتوانید به عنوان پیش غذا به صورت گرم و یا به عنوان دسری سرد مصرف کنید.
برای اینکه شیربرنج علاوه بر خواص بالا طعم مطبوعی بدهد در هنگام جوشیدن شیر به آن یکی دو عدد چوب دارچین اضافه کنید.
برای تهیه شیر برنج حتماً از برنج نیم دانه استفاده کنید و یا با پشت قاشق برنج ها را له کنید.
منبع: حس عالی