- دوشنبه ۷ مرداد ۹۸
- ۱۵:۲۸
قیمه پلو یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که اغلب در ایام محرم به عنوان نذری تهیه و بین مردم پخش میشود. قیمه پلو که همان خورش قیمه به همراه پلو است که به صورت مخلوط تهیه می شود.
مواد لازم برای قیمه پلو:
- برنج: ۳۵۰گرم
- لپه: ۱۰۰گرم
- گوشت گوساله یا گوسفند : ۴۵۰گرم
- رب گوجه فرنگی: ۱/۴ پیمانه
- کره: ۸۰گرم
- پیاز: ۱عدد
- زعفران آب شده: ۲قاشق سوپ خوری
- چوب دارچین: به میزان دلخواه
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم
- روغن مایع : به مقدار لازم
- لیمو عمانی: ۵ عدد
طرز تهیه قیمه پلو:
ابتدا گوشت را خرد کرده و بشویید، پیاز را کمی تفت دهید تا سبک شود سپس گوشت را افزوده و با پیاز تفت دهید تا هر دو سرخ شوند.
حالا کمی زردچوبه و فلفل بزنید و بعد از کمی تفت دادن رب را بریزید و مجدد تفت دهید، در ادامه لپه را افزوده و کمی تفت دهید سپس چوب دارچین و چند لیوان آب بریزید و بگذارید تا گوشت و لپه بپزد.
زمانی که گوشت و لپه کاملا پخته شد، لیمو عمانی را افزوده و اب خورش را چک کنید و بگذارید تا جا بیافتد.
در این فاصله به مقدار لازم آب را درون قابلمه ی ریخته و بجوشانید، آب برنج را که از قبل خیسانده خالی کرده و برنج را به آب جوش اضافه کنید و به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت زیاد بگذاریذ تا آماده شود، سپس آبکش کنید.
لیمو عمانی و چوب دارچین را از خورش خارج کرده و سپس مایه تهیه شده از گوشت و لپه را به صورت لایه لایه با برنج ترکیب کنید و برروی حرارت زیاد بگذارید تا بخار برنج بلند شود.
کره را همراه با ۳قاشق روغن مایع درون ظرفی جداگانه داغ کنید و زمانیکه بخار برنج بلند شد آن را برروی برنج بریزید، سپس حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید برنج به مدت ۳۰
دقیقه دم بکشد.
نکات
- چوب دارچین مانند پودر دارچین باعث تیرگی رنگ خورشت نمیشود، بنابراین پیشنهاد می کنیم از چوب دارچین استفاده کنید.
خواص دارچین:
- دارچین موجب کنترل قند خون میشود.
- دارچین برای کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید مفید است.
- دارچین از بیماری آلزایمر پیشگیری میکند.
- از خواص مهم دارچین جلوگیری از عفونت بدن میباشد.
- ۲۳۰