- سه شنبه ۲۸ آبان ۹۸
- ۱۰:۴۳
طرز تهیه بستنی سنتیِ خانگی
بستنی یک دسر ساده و ارزان و دلچسب است. بستنی نوعی دسر منجمد است، که باید شامل حداقل ۱۰٪ چربی شیر باشد. با ما همراه باشید تا طرز تهیه این دسر خوشمزه را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای یک و نیم کیلو بستنی:
- شیر: یک لیتر
- شکر: ۳۰۰ گرم
- ثعلب: ۲ قاشق چایخوری
- محلول زعفران: ۲ قاشق سوپخوری
- گلاب مرغوب: ۴ قاشق سوپخوری
- پودر هل سفید: یک قاشق چایخوری
- خامهی صبحانه: ۱۰۰ گرم
- پسته: ۱۰۰ گرم، خرد شده
برای درست کردن بستنی سنتی ابتدا خامه را در یک سینی ریخته و با یک جسم صاف آن را کف سینی پهن کنید تا قطر آن تقریبا به 2 میلیمتر برسد. سینی خامه را در فریزیر قرار دهید تا یخ بزند. در این فاصله شیر را در یک قابلمه ریخته روی گاز قرار دهید تا بجوشد، در این زمان زعفران را دم کرده و به همراه گلاب به شیر اضافه نمایید. حالا شکر و ثعلب را در ظرفی مخلوط کرده و به تدریج به قابلمه شیر اضافه نمایید و خوب هم بزنید تا زمانی که مخلوط غلیظ شود. زیر قابلمه را خاموش کرده و روی یخ قرار دهید تا خنک شود ، کمی مواد را هم بزنید تا کشدار شود. بعد از اینکه مواد کمی خنک شد آن را داخل فریزر قرار دهید تا منجمد شود. هر نیم ساعت مواد را از فریزر بیرون آورده و هم بزنید تا 5 مرحله این کار را انجام دهید تا بستنی بخوبی کش بیاید. در آخر پسته و خامه یخ زده را خرد کرده و به بستنی اضافه کنید ، بستنی را در بستنی خوری بریزید و سرو نمایید.
نکات مهم در تهیه یک بستنی سنتی خوشمزه:
- اگر ثعلب مورد استفاده در بستنی خوب و مرغوب نباشد بستنی دچار یخ زدگی شده و کشدار نیمشود.
- شکر زیادی باعث نبستن بستنی میشود.
- مقدار زعفران در بستنی باید طوری باشد که بعد از آماده شدن بستنی کمرنگ تر نشود.
- اگر می خواهید تیکه های خامه درون بستنی یخ نزند حتما باید از خامه پرچرب استفاده کنید خامه را کمی با چنگال بزنید وتوی یک سینی لبه دار یا یک ظرف پیرکس که کف ظرف پلاستیک فریزر پهن کنید سپس خامه را درون ظرف ریخته داخل فریزر قرار بدهید تا خودش را بگیرد.
- ثعلب باعث کشدار شدن بستنی می شود.پس هر چقدر بیشتر باشد (البته نه بیشتر از حد مجاز) حالت کشدار بستنی بیشتر میشود.
- اگر میخواهید بستنی را در دستگاه بستنی ساز درست کنید حتما باید آن را در فریزر قرار دهید تا کمی ببندد و بعد در دستگاه بریزید تا به مدت 20 تا 25 دقیقه هم خورده و بستنی بسته شود.،
- شیر را قبل از تهیه بستنی حتما بجوشانید.
- برای تهیه بستنی سنتی بهتر است از خامه 35 درصد به بالا استفاده کنید .
- برای تهیه بستنی شکلاتی میتوانید بجای زعفران از پودر کاکائو استفاده کنید.
- ۱۴۴