طرز تهیه مرغ شکم پر جا افتاده خانگی بدون فر

  • ۱۲:۳۲

درست کردن مرغ شکم پر بدون فر

مرغ شکم پر از آن دسته غذاهای مجلسی و شیکی است که میتوان برای پذیرایی از مهمان های ویژه درست کرده و سر میز شام برد. با ما همراه باشید تا طرز تهیه مرغ شکم پر بدون فر را به شما آموزش دهیم.

 

مرغ شکم پر

مرغ شکم پر مجلسی

مواد لازم مرغ شکم پر

  • مرغ درسته با پوست : حدود 2 کیلو
  • زرشک شسته شده : یک قاشق غذاخوری سرپر
  • زعفران پودر شده : یک چهارم قاشق چایخوری
  • رب  گوجه  فرنگی : یک قاشق غذا خوری
  • گردو : 5 عدد درشت خرد شده
  • هویج : 1 عدد
  • سیر : 2 حبه
  • نعنا خشک :یک قاشق غذا خوری
  • آب  نارنج یا آب غوره : یک قاشق غذا خوری
  • آلو  بخارا : 12 عدد
  • گوجه  فرنگی : 2 عدد
  • لیمو : 1 عدد
  • پیاز: 1 عدد بزرگ
  • نمک ، فلفل و زرد  چوبه :به میزان لازم

طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی و شیک:

ابتدا یک عدد مرغ تازه و سالم را خریداری کرده و محتویات داخلی آن را خارج کنید، سپس چربی های اضافی اش را گرفته و خوب بشویید ولی دقت کنید که پوست آن را نباید بکنید.

بعد از اینکه مرغ را بخوبی پاک کرده و شستید آن را به شکل وارونه کنار بگذارید تا آب داخل شکم مرغ خارج شود.

در این میان پیاز را پوست گرفته و حلقه ای خرد کنید، گوجه را هم شسته و حلقه ای برش بزنید.

داخل قابلمه ای کوچک مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود.

بعد نصف پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و داخل روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود. سپس یک حبه سیر را رنده کنید و به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید.

بعد زرشکهای شسته شده را اضافه کنید و به مدت یک دقیقه تفت دهید . مراقب حرارت زیر قابلمه باشید تا ز رشک ها نسوزند.بعد نعنا خشک را اضافه کنید و کمی تفت دهید . بعد از کمی تفت دادن گردو ها و 7 عدد آلو را به بقیه مواد تفت داده شده اضافه کنید و یک دقیقه دیگر تفت دهید و بعد حرارت را خاموش کنید.

در لذت آشپزی همراه ما باشید.

مرغ شکم پر با قابلمه

نحوه مزه دار کردن مرغ

داخل شکم مرغ را با نمک و آب لیمو خوب مزه دار کرده و چند برش گوجه داخل آن قرار دهید. در آخر موادی را که برای داخل شکم مرغ تفت دادیم را داخل شکم مرغ میریزیم.سپس روی آن چند ورق دیگر گوجه فرنگی و مقداری آب لیمو میریزیم.

با یک نخ و سوزن تمیز و ترجیحا مخصوص آشپزی شکم مرغ را میدوزیم. بعد پاهای مرغ را از دو طرف ببندید و به هم متصل کنید. اینبار سطح رویی مرغ را کاملا با نمک آغشته کنید.

 

روش درست کردن مرغ شکم پر

قابلمه ای مناسب را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید و وقتی روغن داغ شد نصف دیگر پیاز را داخل آن خلال کنید تا نرم و سبک شود. سیر را هم خرد کنید و به پیاز در حال تفت اضافه کنید . کمی که پیاز و سیر را تفت دادید در گوشه ای از قابلمه جمع کنید و مرغ را داخل قابلمه بگذارید تا سرخ شود. وقتی یک طرف مرغ سرخ شد آن را برگردانید تا سمت دیگر آن هم سرخ شود.

بعد از سرخ شدن مرغ به آن نمک ، فلفل و زرد چوبه اضافه کنید و داخل قابلمه 2 لیوان آب جوش بریزید . هویج را حلقه کنید و در اطراف مرغ داخل قابلمه بریزید .

5 عدد آلوی مانده را هم داخل قابلمه بریزید.نصف لیمو را به صورت حلقه ای برش بزنید و به همراه بقیه حلقه های گوجه فرنگی مانده روی مرغ قرار دهید.

دقت کنید تا حلقه های لیمو (LEMON) داخل قابلمه نیفتد.در قابلمه را میگذاریم و صبر میکنیم تا مرغ نیم ساعت بپزد.

در این فاصله سس مرغ را آماده میکنیم.

قابلمه ای را روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن داخل آن میریزم و یک قاشق رب گوجه را داخل آن سرخ میکنیم ، بعد به آن یک قاشق غذا خوری آب نارنج و یا آب غوره به همراه کمی نمک و یک فنجان آب جوش اضافه میکنیم و منتظر می مانیم تا سس به جوش بیاید.بعد از قل خوردن سس ، زعفران سائیده شده را به آن اضافه کنید و بگذارید تا کمی بجوشد.

 

برداشتن لیمو ها از روی مرغ

بعد از نیم ساعت زمانی که از پخت مرغ گذشت در قابلمه را باز کنید و لیموها را از روی مرغ بردارید و دور بریزید .گوجه را داخل آب مرغ بریزید. مرغ را زیرو رو کنید و دقت کنید تا پوست مرغ پاره نشود.

حالا سسی را که آماده کرده بودید به فرچه به تمام سطح رویی مرغ بمالید و اضافه سس را داخل آب مرغ بریزید و اجازه دهید مرغ با حرارت کم یک ساعت دیگر هم بپزد.

بعد پخته شدن مرغ ، آن را از قابلمه خارج کنید و با روغنی که داخل سس مرغ داخل قابمله است روی مرغ را با فرچه چرب کنید و بگذارید داخل فر از قبل گرم شده تا به مدت 5 تا 10 دقیقه مرغ گریل شود و پوست روی آن برشته شود. ( فر بالا را روشن کنید).

مرغ آماده شده شکم پر را داخل ظرف مورد نظر بریزید و با آب مرغ و کمی خلال پسته و بادام تزیین کنید.در هنگام سرو نخ را هم از مرغ جدا کنید.

نکات تکمیلی در مورد مرغ شکم پر

مرغ شکم پر جزو غذای محلی - مازندرانی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
مرغ شکم پر را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .

 

نکاتی برای مرغ شکم پر:

  • اگر برای درست کردن این غذا از مرغ یخ زده استفاده میکنید حتما آن را از روز قبل از فریزر خارج کنید تا خوب یخ زدایی شود.
  • بعد از اینکه مرغ را یخ زدایی کردید آن را بلافاصله طبخ کنید تا باکتری هایی که در اثر یخ زدایی در مرغ ایجاد شده اند از بین بروند.
  • اگر دوست دارید همه جای مرغ بخوبی طلایی شود و هنگام سرخ کردن روغن نپاشد بهتر است قبل از سرخ کردن آن را با دستمال آشپزخانه خشک کنید.
  • هنگام پخت صبر داشته باشید و با حرارت غذا را بپزید تا آب آن تمام نشود و گوشت بخوبی مغز پخت شود.
  • مرغ را بخوبی بپزید تا هم سرخ شده و هم مغز پخت شود ، از این رو مرغ را نیم پز رها نکنید تا یک مرغ شکم پرخوشمزه و عالی داشته باشید.

 

منبع : دوتادو

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی