- سه شنبه ۳۰ دی ۹۹
- ۰۹:۳۱
- گوشت فیله گوساله:2 تکه
- گوشت فیله مرغ: 4 تا 5 عدد
- سیب زمینی :2 عدد متوسط
- فلفل دلمه:1 عدد
- قارچ:300 گرم
- پیاز نگینی خرد شده:1 عدد بزرگ
- روغن:به مقدار کافی
- نمک و فلفل:به اندازه نیاز
- سیر خرد شده:2 تا3 عدد
- ۱۲۲
دسر شکلاتی یکی از دسرهای خوشمزه و شیکی است که برای پذیرایی در مهمانی ها بسیار مناسب می باشد، در ادامه طرز تهیه این دسر عالی و خوشمزه به همراه نکات مهم آن را آماده کرده ایم.
کیک نوعی شیرینی با بافت نرم و اسفنجی است که بسیار خوشمزه است و برای مراسمات مختلف بخصوص تولد استفاده می شود.
- کره 120 گرم
- شکر قهوه ای روشن 200 گرم
- تخم مرغ 3 عدد
- وانیل نصف ق چ
- گردو خرد شده 100 گرم
- آرد 450 گرم
- بیکینگ پودر دو یک و دوم ق چ
- دارچین نصف ق چ سرپر
- نمک یک چهارم ق چ
- خامه صبحانه 180 گرم
- موز خرد شده 2 عدد بزرگ
ابتدا کره را که به دمای محیط رسیده با شکر قهوه ای مخلوط کرده و با هم زن برقی هم میزنیم و وقتی کره و شکر با هم ترکیب شدند تخم مرغ ها را تک تک اضافه میکنیم و هم میزنیم و در نهایت وانیل را به تخم مرغ ها اضافه میکنیم و کاملا هم میزنیم . بعد از تخم مرغ ها گردوی خرد شده را به همراه بیکینگ پودر اضافه میکنیم و هم میزنیم تا کاملا مخلوط شوند. آرد را چند بار الک کنید و نمک و دارچین را به آرد اضافه کنید و به همراه خامه به تدریج به مواد اضافه کنید . به طوری که 100 گرم از آرد را که داخل مواد ریختید مقداری از خامه را بریزید و به همین ترتیب ادامه دهید تا همه مواد با هم ترکیب شوند.
به موز های اسلایس شده مقداری از همان آردی که داشتید بپاشید و به خمیر ترکیب شده اضافه کنید.و با قاشق هم بزنید.دقت کنید به هیچ عنوان از آرد اضافه استفاده نکنید.سپس کف و دیواره قالبی که قطر آن 25 سانتی متر است را چرب و آرد پاشی میکنیم و بعد تمام محتویات را در داخل قالب میریزیم و به مدت 40 تا 45 دقیقه با دمای 180 درجه سانتی گراد که از قبل کاملا گرم شده قراردهید.این خمیر بخاطر وجود میوه کمی سفت و سنگین است که جای نگرانی نیست .بعد از اینکه کیک را تست کردید و آماده شد میتوانید به هر شکلی تزیین کنید.
کوفته قلقلی با گوشت چرخ کرده از غذاهای بسیار خوشمزه و اشتها آور در سرو غذاهاست که اگر به نکات دقیق آن توجه کنید قطعا طعم لذیذی را با این غذا تجربه خواهید کرد.
- گوشت چرخ کرده :300 گرم
- گوجه خرد شده :2عدد
- پیاز درشت :1 عدد
- پیاز متوسط :1عدد
- سیر : یک حبه له شده
- تخم مرغ :1 عدد
- آرد نخود چی :یک قاشق غذاخوری سرپر
- رب گوجه فرنگی :یک قاشق غذاخوری
- آب جوش :یک لیوان
- روغن سرخ کردنی :به مقدار لازم
- آبلیمو برای طعم دار کردن سس در صورت تمایل :مقداری
- نمک ، فلفل و زرد چوبه و ادویه کاری :به میزان کافی
یک عدد پیاز درشت را پوست بکنید و با دنده ریز رنده کنید و آب آن را بگیرید. سپس گوشت چرخ کرده را با پیاز ، نمک ، فلفل و زرد چوبه مخلوط کنید و با دست خوب هم بزنید تا ادویه ها به خورد گوشت بروند.
بعد آرد و تخم مرغ را هم به مواد گوشت مخلوط شده اضافه کنید و کاملا هم بزنید .اگر مایع گوشت سفت شد کمی آب به آن اضافه کنید تا حالت ماستی شکل پیدا کند.
ولی اگر شل شد، کمی بیشتر آرد نخود چی به آن اضافه کنید. در هر شکل مایه گوشت باید هنگام شکل دادن به راحتی فرم بگیرد.
مقداری روغن داخل تابه ای مناسب بریزید تا داغ شود. سپس مقداری از مایه گوشت را بردارید و به شکل توپ های گرد با دست فرم دهید.
برای نچسبیدن گوشت به دست و راحت تر فرم دادن گلوله های گوشتی بهتر است دستتان را تمیز و خیس کنید.اندازه کوفته قلقلی ها باید کوچکتر از فلافل باشد.
دو طرف کوفته ها را در روغن سرخ کنید و سعی کنید کوفته ها زیاد سرخ نشوند چون باعث سفت شدنشان میشود.
پس از سرخ کردن تمام کوفته ها ، یک عدد پیاز متوسطی را که داشتیم را به صورت کاملا ریز خرد کنید و در یک تابه دیگر کمی روغن بریزید و پیاز ها را به همراه سیر له شده کمی تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.
به اندازه نوک قاشق چایخوری زردچوبه هم به آنها بزنید تا خوشرنگ تر و خوش طعم تر شوند.بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید، در حدی که بوی خامی رب گرفته شود و رنگ باز کند.
گوجه فرنگی هارا کاملا خرد و یا رنده کنید و به بقیه مواد اضافه کنید و خوب سرخ کنید تا گوجه ها به روغن بیفتند. در حین هم زدن گوجه ها ، مقداری نمک ، فلفل و ادویه کاری هم روی سس گوجه بپاشید.
حالا یک لیوان آب جوش و مقداری آبلیمو داخل تابه بریزید و بگذارید سس بجوشد.بعد قلقلی های سرخ شده را داخل سس بریزید تا بپزند و کم کم آبش کم شود.
کوفته قلقلی ها بعد 30 تا 35 دقیقه پخته و آماده سرو است. در نهایت سس غلیظ شده را روی کوفته قلقلی ها بریزید و به همراه ماست و سبزی در وعدهای غذایتان میل کنید.
کوفته قلقلی با گوشت چرخ کرده
نان شیرمال از جمله نان های شیرین و لطیف است که بسیار پرطرفدار بوده و برخلاف تصور طرز تهیه آسانی دارد و به راحتی میشود آن را در خانه درست کرد.پس با ما همراه شوید تا با طرز تهیه یک شیرمال خانگی خوشمزه آشنا شوید.
اشکنه یک غذای سنتی ساده و خوشمزه با پیاز و تخم مرغ است که در گذشته از غذاهای پر مصرف محسوب می شده و هنوز هم طرفداران خاص خودش را دارد.اشکنه از آن غذاهای راحت و سریع است که در کمترین زمان ممکن میتوانید آن را درست کنید
مواد لازم برای اشکنه
1 عدد:پیاز بزرگ
3 عدد: تخم مرغ
4 قاشق غذاخوری:روغن
2 عدد:سیب زمینی متوسط
1 قاشق غذاخوری سر پر:آرد گندم
1 قاشق چایخوری:زردچوبه
1 قاشق غذاخوری سرخالی:شنبلیله خشک
به مقدار لازم : نمک و فلفل