- شنبه ۱ آذر ۹۹
- ۱۳:۵۱
مهمترین نکات تهیه ترشی خانگی:
استفاده از ترشی در کنار غذا باعث هضم بهتر غذا می شود و سوخت و ساز بدن را بالا می برد و هم اینکه ما بیشتر از غذا خوردن لذت می بریم و پزشکان نیز توصیه کرده اند در کنار غذاهای گوشتی مخصوصا گوشت حیوانی از ترشیجات مختلف استفاده کنید چون برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی بسیار موثر است.
نکات مهم تهیه ترشی :
- مقدار سرکه باید به حدی باشد تا روی مواد اولیه ترشی ها را بگیرد.
- همچنین محلول نمک و سرکه که اضافه میکنید را باید بچشید تا بی نمک و یا شور نشود.
- سرکه باید خالص باشد و بهترین سرکه برای تهیه ترشی سرکه انگور و سرکه سیب است.
- برای اینکه ترشی عطر و طعم خوبی بگیرد باید ادویه های مناسبی مانند فلفل قرمز، فلفل سبز، سیاه دانه، شوید خشک، زیره،برگ آلبالو و برگ مو استفاده کنید.
- سبزی ترشی باید از این 7 سبزی باشد( نعناع، گشنیز، جعفری، شوید، ریحان، مرزه و ترخان)
- جوشاندن میوه ها مورد استفاده در سرکه قبل استفاده در تهیه ترشی بسیار مهم است.
- انتخاب ظرف مناسب در تهیه ترشی بسیار مهم است( ظرف پلاستیکی ممنوع است و باید از ظروف بلوری، سفالی یا چوبی استفاده کنید)
- استفاده از ظروف شیشه ای تیره برای اینکه عطر و طعم ترشی را در گذر زمان تغییر نمی دهد بسیار توصیه می شود.
- باید ترشی در محیط خنک نگهداری کنید تا آماده شود.
ترفند جلوگیری از کپک زدن ترشی:
ترفند کپک نزدن ترشی بسیار ساده و کاربردی می باشد فقط باید به دقت این نکات را رعایت کنید.
- سرکه را قبل از استفاده بجوشانید و منتظر بمانید سرد شود و سپس استفاده کنید.
- ریختن مقدار کمی روغن مایع و روغن زیتون روی ترشی از کپک زدن آن جلوگیری میکند.
- هیچ گاه قاشق خیس را درون ظرف ترشی نکنید چون باعث کپک زدن ترشی می شود.
- استفاده از مواد اولیه و سبزیجات تازه و شستن مناسب آنها به نحوی که لا به لای ساقه های گل کلم ها به خوبی تمیز شوند.
- بعد از شستن مواد اولیه باید رطوبت آنها را به وسیله یک دستمال تمیز بگیرد تا ترشی کپک نزند . برای این کار می توانید مواد را روی دستمال نخی تمیز پهن کنید تا رطوبت آن خارج شود.
- استفاده از گلپر به دلیل خاصیت ضدعفونی کنندگی آن بسیار در جلوگیری از کپک زدن ترشی موثر است.
- بستن درب ظرف ترشی به نحوی که هیچگونه هوایی داخل ظرف نرود.
- قرار دادن ظرف ترشی در محیطی دور از نور آفتاب با دمای مناسب بسیار مهم است.
- ۸۱