- چهارشنبه ۳۰ مهر ۹۹
- ۰۰:۴۳
طرز تهیه کتلت مرحله به مرحله
کتلت از غذاهای ایرانی خیلی ساده و خوشمزه است که تقریباً همه آن را دوست دارند. گرچه انواع دیگری از کتلت هم داریم که قبلاً تعدادی از آنها آموزش داده شده اند، رایج ترین نوع آن با گوشت چرخکرده، پیاز و سیب زمینی تهیه میشود. حتماً شما هم متوجه شده اید که طعم کتلت هر آشپزی کمی تفاوت دارد و بعضی خوشمزه تر و به اصطلاح خوش خوراکتر هستند. دلیل آن هم استفاده از مواد جانبی و ادویه های مناسب و رعایت ترفندهای ساده ای است که به خوشمزه تر شدن غذا کمک میکنند.
مواد لازم برای تهیه کتلت
- 300 گرم گوشت چرخ کرده
- 4 عدد سیب زمینی متوسط
- 2 عدد تخم مرغ
- 1 عدد پیاز متوسط
- آرد سوخاری به مقدار لازم
- نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم
در شام همراه ما باشید.
طرز تهیه کتلت خانگی
ابتدا پیازها را با رنده ریز، رنده کنید و آب اضافی آن را بگیرید. اگر آب اضافی پیاز را نگیرید، مواد کتلت آبدار میشوند و باعث میشود کتلتها در هنگام سرخ شدن به کف ماهیتابه بچسبند. سیبزمینیها را بشویید، پوست بگیرید و رنده کنید و آب اضافی آن را بگیرید. گوشت چرخکرده و سیبزمینی را به پیازها اضافه کنید. تخممرغ، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و خوب ورز دهید. آنقدر ورز دهید تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند. اگر مواد کتلت چندان منسجم نبود میتوانید ۱ قاشق غذاخوری آرد سوخاری یا آرد نخودچی به مواد اضافه کنید و خوب ورز دهید. در یک ماهیتابه روغن سرخکردنی بهار الماس بریزید و اجازه دهید روغن کاملا داغ شود. در یک ظرف آرد سوخاری بریزید. وقتی روغن داغ شد، یک گلوله از مواد را بردارید و با دست به آن شکل دهید و در آرد سوخاری بغلتانید. سپس کتلتها را در روغن داغ سرخ کنید. بهتر است حرارت زیر ماهیتابه ملایم باشد تا کتلتها کاملا مغزپخت شوند. وقتی یک طرف کتلتها طلایی شد، طرف دیگر آن را سرخ کنید. رنگ کتلتها باید طلایی مایل به قهوهای شود. کتلتها را از روغن خارج کنید و روی کاغذ مخصوص قرار دهید تا روغن اضافه آنها کاملا گرفته شود.
ترفندهایی برای پختن کتلت
آب پیازها را حتما بگیرید تا مایه کتلت انسجام کافی را داشته باشد. هرچه مایع کتلت را بیشتر ورز دهید، مواد بیشتر با هم ترکیب میشوند و در نتیجه مزه کتلت خوشمزهتر خواهد بود. تعداد کتلتها در تابه نباید زیاد باشد. وقتی کتلتها را در روغن قرار دادید حرارت روغن پایین میآید. پس شعله گاز را ابتدا زیاد کنید تا روغن دوباره داغ شود و سپس کم کنید تا کتلتها کاملا مغز پخت شوند. در ماهیتابه را در هنگام سرخ کردن به هیچ عنوان نبندید چون کتلتها آب میاندازند و خمیر میشوند.
منبع : نمناک
- ۱۰۶