- سه شنبه ۱۰ تیر ۹۹
- ۰۴:۳۶
مواد لازم:
مرغ: ۸ تکه
برنج: ۵ پیمانه
پیاز: یک عدد
کشمش پلویی: ۱۵۰ گرم
زرشک: ۲۰۰ گرم
خلال بادام: ۱۰۰ گرم
خلال پسته: ۱۰۰ گرم
خلال نارنج: نصف پیمانه
هویج: یک عدد
شکر: ۳ قاشق غذاخوری
دارچین: یک قاشق چایخوری
پودر هل: یک قاشق چایخوری
گلاب: نصف قاشق چایخوری
زعفران دم کرده: یک قاشق سوپخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
کره به میزان لازم
آبلیمو به میزان لازم
پودر سیر به میزان لازم
رب گوجهفرنگی به میزان لازم
طرز تهیه مرغ مرصع پلو:
مرغ را از چند ساعت قبل مزهدار میکنیم.
برای این کار کره نرم شده، آبلیمو، نمک، فلفل، پودر سیر و نیمی از دارچین را با هم مخلوط کنید. مرغ را به این مواد آغشته کرده و در یخچال بگذارید. بقیه دارچین را هنگام پختن مرغ استفاده کنید.
پس از گذشت چند ساعت، مرغ مزهدار شده را سرخ کرده و کنار بگذارید.
پیاز را ریز رنده کنید و آن را تفت دهید تا طلایی شود. رب و ادویه های دلخواه را به آن بیفزایید و با هم تفت دهید.
مرغ سرخ شده را با رب و پیاز مخلوط کنید و مقداری آب روی آن بریزید تا بپزد و جا بیفتد. برای خوش عطر شدن میتوانید یک عدد فلفل دلمهای درسته در قابلمه بیندازید و پس از پختن مرغ آن را بیرون بیاورید.
در انتهای پخت، گلاب، هل و مقداری زعفران دم کرده به مرغ اضافه کنید.
طرز تهیه پلو و مواد تزیینی:
برنج را چند ساعت با آب و نمک خیس کنید. سپس آن را در قابلمه ای با آب در حال جوش بریزید و وقتی کمی نرم شد، آبکش کنید.
سپس برنج را دم کنید. وقتی برنج دم کشید و آماده شد، کمی روغن داغ روی آن دهید و کنار بگذارید.
مقداری از پلو را در ظرف بریزید و با زعفران دم کرده مخلوط کنید تا پلو زعفرانی آماده شود.
زرشک را پس از شستن با مقداری کره و شکر تفت دهید.
هویج را درشت رنده کنید. تلخی خلال نارنج را بگیرید. این دو را با مقدار کمی کره، شکر و نمک تفت دهید.
سپس کشمش و خلال پسته و بادام را با هویج و خلال نارنج تفت دهید و مقداری زعفران دم کرده بیفزایید.
پلو، تکه های مرغ و مواد تزیینی را لایه به لایه در دیس بکشید و در انتها با مواد تزیینی روی برنج را تزیین کنید.
اگر دوست دارید مرغ را در کنار پلو یا در ظرف جداگانه بچینید و سرو کنید.
نکات قابل توجه طرز تهیه مرصع پلو :
برای تهیه مرغ میتوانید در انتهای کار نصف پیمانه آب پرتقال و یک قاشق چایخوری پوست پرتقال رنده شده بریزید تا مرغ طعم پرتقالی بگیرد و معطر شود.
میزان استفاده از شکر به ذائقه شما بستگی دارد و میتوانید آن را کم و زیاد کنید.
برای تفت دادن زرشک و کشمش روغن یا کره نباید زیاد داغ باشد، چون آن را تیره و خشک میکند.
برای گرفتن تلخی پوست نارنج یا پرتقال، آن را در آب بجوشانید و آبکش کنید، سپس بلافاصله در آب سرد بریزید. این کار را سه مرتبه تکرار کنید.
منبع: hocook
- ۲۷۴