طرز تهیه کامل و خوشمزه “عدس پلو” جا افتاده با نکات تکمیلی

  • ۱۴:۰۳

طرز تهیه ی عدس پلو

مواد لازم برای عدس پلو خوشمزه

مواد مورد نیاز جهت تهیه عدس پلو

  • گوشت چرخ کرده :300 گرم
  • پیاز داغ نگینی خرد شده:5 ق غ
  • کشمش پلویی :1 پیمانه
  • برنج :3 پیمانه
  • عدس :یک و نیم پیمانه
  • نمک ، روغن و زعفران آب کرده :به میزان لازم
  • خرما :200 گرم
  • دارچین:2 قاشق غ 

طرز تهیه کامل عدس پلو مجلسی:

برای درست کردن عدس پلو برنج را یکی دوساعت قبل شسته و بگذارید تا خیس بخورد.

 

عدس را جداگانه پخته، برنج را به همراه آب و نمک بجوشانید در لحظه آخر عدس را افزوده و برنج را آبکش کنید.

ته قابلمه روغن بریزید و ته دیگ را بیاندازید سپس عدس پلو را در قابلمه ریخته و بگذارید تا دم بکشد.

در این میان گوشت را تفت داده و 2 قاشق پیاز داغ را به آن اضافه کنید بعد از اینکه گوشت خوب تفت خورد دارچین و زعفران را افزوده و کمی آب اضافه کنید و بگذارید تا بپزد.

در مرحله بعد با 3 قاشق غذاخوری دیگر پیاز داغ ها کشمش شسته شده را اضافه میکنیم و با هم تفت میدهیم . کشمش هم نباید زیاد تفت داده شود. در حین تفت دادن هم میتوانید کمی دارچین به آنها اضافه کنید.

 

خرما ها را هم از هسته در بیاورید و در 1 قاشق غذا خوری روغن تفت دهید.

 

در یک قابلمه آب جوش عدس ها را بریزید تا نیم پز شوند و در یک قابلمه دیگر آب جوش برنج های شسته شده را بریزید.

 

آب عدس را بعد از نیم پز شدن جدا کنید و به برنج در حال جوش اضافه کنید و هم بزنید و بعد از نیم پز شده برنج در داخل آبکش بریزید تا آب آن جدا شود.

 

در قابلمه ای که میخواهید برنج را دم کنید ته دیگ مورد نظرتان را با کمی روغن بچینید و و برنج و عدس مخلوط شده را با کف گیر وارد قابلمه کنید و حرارت را کمی زیاد کنید تا برنج بخار کند و بعد که برنج دم کشید حرارت را کم کنید و دم کنی روی ن قرار دهید تا 45 دقیقه که پلو بپزد. هنگامی که برنج آماده شد روی برنج را با گوشت چرخ کرده ، خرما و کشمش آماده شده تریین کنید. و برای عزیزانتان صرف کنید.

نکات طلایی در تهیه عدس پلو

  • از زعفران به اندازه کافی استفاده کنید تا عدس پلو شما خوشرنگ و خوشمزه شود.
  • با استفاده از پودر تخم گشنیز و پودر زیره سبز به گوشت بوی زهم آن را می گیرد و عدس پلو را خوشمزه تر می کنید.
  • برای تزیین عدس پلو از خرما، خلال پسته و خلال بادام نیز استفاده کنید.
  • اگر بخواهید عدس پلو را بدون گوشت،تهیه کنید باید مراحل تهیه مایه گوشت را حذف کنید و بقیه مراحل را طبق دستور انجام دهید.
  • برای تهیه عدس پلو با مرغ، باید ابتدا مرغ را با یک عدد پیاز خرد شده، مقداری نمک ، فلفل و زعفران بپزید. و بعد استخوان های آن را خارج کرده و مرغ را ریش و ریش کنید و به همراه عدس و پیاز داغ لابه لای برنج آبکش شده ، دم کنید.
  • میزان عدس را بر طبق ذائقه تان میتوانید کم و یا زیاد کنید.

 

مهم‌ترین خواص عدس پلو

  • عدس پلو به دلیل داشتن مواد غذایی ارزشمند برای رشد کودکان بسیار مفید بوده و موجب تقویت عضلات کودک میشود. 
  • گوشت قرمز موجود در عدس پلو برای درمان کم خونی مفید بوده از این رو برای کودکان و افرادی که از کم خونی رنج میبرند توصیه میشود.
  • عدس پلو در بهبود دوران نقاهت مفید بوده و خوردن آن موجب بهبود فعالیت کلیه ها میشود.
  • از آنجایی که عدس و برنج هر دو طبع سردی دارند بهتر است در طبخ آن از ادویه های گرم مثل دارچین و زعفران استفاده کنید.
  • بهترین زمان برای صرف عدس پلو وعده ناهار میباشد و این غذا اصلا برای شام مناسب نیست و ممکن است برای افرادی که مشکلات قلبی دارند ایجاد مشکل کند.


منبع : نمناک

  • ۱۴۰
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی