طرز تهیه انواع غذا با کدو سبز و آشنایی با خواص آن

  • ۰۸:۵۸

طرز تهیه انواع غذا با کدو سبز و آشنایی با خواص آن را در بخش انواع غذاهای گیاهی و غذای گیاهخواران در سایت آشپزی ها مشاهده کنید.

Image result for ‫کدو سبز‬‎

کوکوی کدو سبز و هویج

مواد مورد نیاز کوکوی کدو سبز :

مواد لازم اندازه مقدار / کالری
کدو سبز متوسط ۶ عدد ۱۰۰ گرم / ۱۷ کالری
تخم مرغ ۴ عدد ۱۰۰ گرم / ۱۴۷ کالری
زعفران حل شده یک قاشق غذاخوری ۱۰۰ گرم / ۳۱۰ کالری
آرد یک قاشق مربا خوری ۱۰۰ گرم / ۳۶۰ کالری
شیر دو قاشق غذاخوری ۱۰۰ گرم / ۱۱۰ کالری
نمک و فلفل به مقدار کافی ۱۰۰ گرم / ۰ کالری

دستور تهیه کوکوی کدو سبز :

کدوها را پس از شستن و بدون پوست گرفتن ، به قطر یک سانتیمتر حلقه حلقه کنید . و روی آنها کمی نمک بپاشید . سپس کدوها را در مقداری روغن تفت دهید.در یک ظرف گود ، آرد و شیر را مخلوط کرده و تخم مرغ ها را به آن اضافه کنید.

مخلوط حاصل را با چنگال ، خوب به هم بزنید . سپس کدوهای سرخ شده را به همراه مقداری نمک و فلفل و زعفران به مخلوط فوق اضافه کنید . پس از داغ شدن روغن در ماهیتابه ، مایع کوکو را در آن ریخته و سطح آن را صاف کنید .

در ماهیتابه را گذاشته تا کوکو خودش را بگیرد و سرخ شود . بعد از آن ، کوکو را با کفگیر پشت و رو کرده و می گذارید تا طرف دیگرش هم سرخ شود ، سپس کوکو ، آماده خوردن است .

 

نکات مهم تغذیه ای کدو سبز :

کوکوی کدو سبز ، غذایی مغذی و لذیذ است و برای گیاه خواران و جوانان مناسب است.

 کدو سبز سرشار از ویتامین A است . ویتامین A در بینایی ، رشد و نمو بدن و سیستم ایمنی بدن مؤثر است و باعث مصونیت در برابر بیماری های عفونی می شود .

کل انرژی غذا ، ۴۷۴ کالری است که اگر توسط ۴ نفر همراه با نان یا بدون نان ، میل شود ، سهم هر فرد از انرژی غذا ، ۵/۱۱۸۸ خواهد بود .

 

 

خوراک کدو سبز

این خوراک قبل از اینکه غذای خوشمزه ای باشد یک غذای سه سوته و دانشجویی است . بهتر است کدو سبز را با فلفل زیاد بخورید .

 

مواد مورد نیاز:

کدو سبز  ۳ عدد
 پیاز ۱ عدد
 گوجه ۲ عدد
شنبلیله خشک به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه :
کدوها را پوست بگیرید و مربعی خرد کنید پیاز را هم ریز خرد کنید.

 

پیاز را سرخ کنید در حدی که نرم شود نیازی نیست خیلی سرخ شود و زردچوبه را داخل پیاز کمی تفت  بدهید و کدو را اضافه کنید و بگذارید تا کدو نرم شود ولی گاهی هم بزنید که کدو به ته ظرف نچسبد بعد از اینکه کدو کمی نرم شد رب گوجه فرنگی را در گوشه ای از تابه سرخ کنید تا بوی خامی رب از بین برود و بعد با کدو مخلوط کنید.

 

بعد گوجه فرنگی پوست گرفته شده و خرد شده یا رنده شده را اضافه کنید و بگذارید ۵-۶ دقیقه با کدوها بپزد و نمک و فلفل بزنید این خوراک تند، خوشمزه تر می شود بعد کمی شنبلیله خشک کف دستتان بساوید و داخل خوراک بریزید و شعله گاز را خاموش کنید. تمام طعم و عطر این خوراک به شنبلیله خشک هست ولی بعد از اینکه سبزی خشک را ریختید دیگر نگذارید بپزد و شنبلیله هم زیاد نریزید که غذا را تلخ می کند.

 تازه  ۲ تا ۳ عدد (۳۰۰ گرم)
 شیر  ۱ لیوان (۲ دسی لیتر)
 آرد گندم  ۱ قاشق سوپخوری (۲۵ گرم)
 پنیر  ۵۰ گرم

 

اگر مزه کدو را زیاد دوست ندارید پیشنهاد میکنم این خوراک را امتحان کنید.

 

 

گراتن کدو سبز

مواد لازم :

کدو سبز تازه  ۲ تا ۳ عدد (۳۰۰ گرم)
 شیر  ۱ لیوان (۲ دسی لیتر)
 آرد گندم  ۱ قاشق سوپخوری (۲۵ گرم)
 پنیر  ۵۰ گرم

 

طرز تهیه:

کدوها را در ظرف می ریزیم و روی آنها را با پشت قاشق صاف می کنیم و سس سفید را روی آن می ریزیم . پنیر را هم رتده می کنیم و روی سس می پاشیم
کدو را شسته بدون پوست کندن به شکل حلقه می بریم. قطعات بریده شده را با ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری آب در ظرفی می ریزیم. در ظرف را بسته روی حرارت ملایم می گذاریم تا موقعی که کدوها کمی نرم شوند .آرد را در ظرف کوچک لعابی می ریزیم .شیر را به تدریج داخل آرد می ریزیم و مرتبا به هم می زنیم تا آرد در شیر حل شده ، بدون گلوله شود. بعد ظرف را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مرتبا بهم می زنیم تا مایه جوش آمده ، کمی غلیظ شود.

فر را با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت و یا ۱۷۵ درجه سانتیگراد گرم می کنیم و ظرف را روی آخرین پنجره فر،به طرف بالا قرار می دهیم تا روی گراتن کمی طلایی شود . معمولا غذا پس از ۴۵ دقیقه آماده می شود.

این غذا چون با شیر و آرد تهیه می شود و به اندازه کافی دارای کالری و پروتئین است،به جای گوشت و سبزی مصرف می گردد.
به طور کلی تمام گراتن ها باید حتما در ظرف نسوز تهیه شود و با همان ظرف سر میز قرار گیرد.

 

 

خواص کدو سبز

کدو سبز دارای خواص درمانی فراوانی است که از بین این خواص می‌توان به درمان آسم و نیز رفع خونریزی روده ومعده اشاره کرد.

کدو سبز، از لحاظ علم گیاه‌شناسی‌، در بخش میوه‌ها جای دارد ولی از نظر آشپزی و خورد و خوراک در بخش سبزیجات قرار دارد.

ارزش غذایی ۱۳۵ گرم کدو سبز خام عبارت است از:

کالری: ۱۷

پروتئین: ۱٫۴ گرم

کربوهیدرات: ۳٫۶ گرم

چربی کل: ۰٫۱۷ گرم

فیبر: ۱٫۵ گرم

ویتامین ث: ۱۱ میلی‌گرم

خواص کدو سبز:

• کدو سبز، در درمان آسم موثر است و بخاطر داشتن ویتامین C ، حاوی آنتی‌اکسیدان قویمی‌باشد و ضد التهاب است.

• در درمان برخی از بیماری‌های ناشی از کمبود ویتامین C مانند اسکوربوت موثر است.

• از ابتلا به بیماری ام‌.اس پیشگیری می‌کند.

• به خاطر داشتن آب فراوان (بیش از ۹۸ درصد) می‌تواند برای افرادی که دارای رژیم غذایی هستند، ماده غذایی مناسبی باشد.

• کدو سبز دارای مقدار مفیدی فولات، پتاسیم و ویتامین A است که بدن به آن‌ها نیاز دارد.

• کدو سبز دارای ویتامین C و لوتئین است که هر دوی آن‌ها برای چشم مفید می‌باشند.

• از لحاظ طب قدیم، سرد و خنک کننده است و از لحاظ شیمیایی بدن را قلیایی می‌کند.

• تخم کدوی خام، کرم روده را دفع می‌کند و برای رفع یبوست و اختلالات گوارشی مفید است.

• پوست خشک شده آن برای درمان بواسیر و خونریزی معده و روده مفید است.

• کدو و تخم آن در پیشگیری از سرطان ریه بسیار موثر است.

• برای زخم روده و مثانه و سوزش ادرار، تخم کدو را مصرف کنید.

• سرفه را درمان می‌کند و روغن آن برای رفع دل‌پیچه مفید است.

 

منبع: ashpaziha.com

  • ۱۴۶
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی