- سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸
- ۱۱:۴۵
باقالی قاتق یکی از غذاهای معروف و پر طرفدار شمالی است که با باقالی، شوید، تخم مرغ و سیر تهیه میشود و طعم و عطر بسیار لذیذی دارد. این غذا علاوه بر طعم بی نظیری که دارد یک غذای گیاهی است و برای کسانی که رژیم دارند مناسب است.
موادلازم:
- باقالی خشک کشاورزی:۱۰۰ گرم
- شوید خشک: ۲ قاشق غذاخوری
- سیر: ۳ الی ۴ حبه
- تخم مرغ :۲ عدد
- روغن: ۲ قاشق غذاخوری
- آب: ۲ لیوان
- زردچوبه-نمک- فلفل: به میزان دلخواه
طرز تهیه باقالی قاتق:
ابتدا باقالی خشک را ۵ الی ۶ ساعت قبل (معمولا یک شب تا صبح) را در آب خیس کرده تا پوست آن به راحتی جدا شود. سپس پوست آن را جدا کرده و می شوریم.
روغن را در یک قابلمه داغ نموده ، سپس باقالی و سیر خشک خرد شده یا رنده شده را در آن تفت می دهیم. بعد از کمی تفت دادن شوید خشک و نمک- فلفل- زردچوبه
را اضافه کرده و کاملا هم می زنیم و در روغن تفت می دهیم. وقتی کاملا بخار جمع شد، ۲ لیوان آب ولرم را به قابلمه اضافه کرده و می گذاریم تا باقالی ها پخته شوند.
(دقت شود که باقالی له نشود.) در آخر تخم مرغها را در خورش می شکنیم و در ظرف را می گذاریم تا خورش یک جوش بخورد و تخم مرغها ببندد.
نکات:
- تخم مرغها را بعد از شکستن در خورش نباید هم زد.
- می توان از تخم مرغ به تعداد نفرات در این خورش استفاده کرد.
- می توان به جای شوید خشک، از شوید تاز ه خرد شده در این خورش استفاده کرد.
- بجای سیر خشک هم می توان از برگ سیر تازه خرد شده استفاده نمود.
خواص شوید:
- شوید برای جلوگیری از پوکی استخوان مفید است.
- شوید موجب درمان بیخوابی میشود.
- برای افزایش اشتها شوید مصرف کنید.
- خوردن شوید برای درمان سوءهاضمه مفید است.
- کاهش دهنده چربی خون از دیگر خواص شوید است.
- مهم ترین خاصیت شوید ضدسرطان بودن آن است.
- ۱۴۸