- جمعه ۷ تیر ۹۸
- ۱۷:۲۹
نان خامه ای یکی از معروف ترین و محبوب ترین شیرینی های ایرانی است که با کمی صبر و رعایت برخی نکات میتوانید آن را به راحتی در منزل درست کرده و میل نمایید.
مواد لازم برای شیرینی خامه ای:
- 31_33 دانه
- 50 گرم روغن جامد یا پنجاه قنادی
- 200 گرم یا میلی لیتر آب
- 1/2 قاشق چایخوری نمک
- 1 قاشق غذاخوری سرخالی شکر
- 4 عدد تخم مرغ متوسط
- 1 قاشق چایخوری وانیل
- 125 گرم آرد حتما 1بار الک کنید
- 1 قاشق مرباخوری سر پر بیکینگ پودر
- 300 گرم خامه فرم گرفته
در لذت آشپزی همراه ما باشید.
مرحله اول :داغ زدن خمیر (پخت خمیر) ابتدا آب + روغن + نمک + شکر داخل ظرفی بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوش بیاد هنگامی که چند ریز جوش زد آرد را یکبار اضافه کنید و تندی بهم بزنید. تا خمیر مانند حلوا وسط ظرف جمع شود.
1 ثانیه بهم بزنید بعد از روی حرارت بردارید و در ظرفی بریزید و حدود 1 تا 2 ساعت اجازه دهید خنک شود.
نکته :فر رو قبل مخلوط کردن تخم مرغ ها روشن کنیدتا داغ داغ شود.
مرحله دوم آماده سازی خمیر: ابتدا تخم مرغ ها را در طرفی شکسته با چنگال بزنید خمیر سرد شده را داخل کاسه بلندر بریزید و شروع کنید تخم مرغ ها را در 3 مرحله و کم کم اضافه کنید و در هر مرحله حدود 3 تا دقیقه زده با همزن دستی حدود 5 دقیقه مخلوط کنید در آخر بیکینگ و وانیل را بریزید.
مخلوط شد. مواد را داخل قیف با ماسوره شکوفه و در سینی کاغذ روغنی گذاشتید با فاصله به اندازه گردو کمی بزرگتر بزنید و در فر داغ داغ حدود 230 تا 240 سانتگراد کردید بزارید 15 دقیقه اول بعد حرارت روی 200 بزارید.
تا کامل پف کند و مغز پخت شود. بعد پخت اجازه. دهید سرد شود ته نون ها را سوراخ کنید و خامه بزنید.
نکات کلیدی :
1) فر داغ داغ باشد
2)خمیر بعد داغ زدن کاملا سرد سرد باشد خیلی مهم
3)حتما از روغن صاف یا از روغن 50 قنادی استفاده کنید
4)گرم و میلی لیتر اندازه هاشون باهم یکسان هستند.
5)حتما طبق دستور و نکته های ذکر شده کار کنید.
6)قراردادن کاسه اب در کف فر.
- کیک و شیرینی
- ۱۴۹