آموزش کشک بادمجان با دو روش و نکات اصولی “کشک بادمجان”

  • ۱۱:۲۷

 “کشک بادمجان”

کشک بادمجان ، کشک بادمجان ساده

یک غذای سنتی و ایرانی ، “کشک بادمجان” غذایی معروف و بی نظیر در میان سلایق ایرانی می باشد که از طعم ویژه ای برخوردار می باشد.

طرز طبخ کشک بادمجان ویژه 

کشک بادمجان غذایست قدیمی و ایرانی و منتهی آسان که میتوان با شگرد های آشپزی آن را لذیز و خوشمزه تر کرد

کشک بادمجان

کشک بادمجان

کشک بادمجان

روش پخت غذاهای سنتی و ایرانی - کشک بادمجان 

مواد لازم برای تهیه کشک بادمجان ساده {Iranian cuisine}

  • بادمجان قلمی  / یک کیلو / 
  • کشک  / 200 تا 250 گرم / 
  • پیاز سرخ کرده / 2 تا سه قاشق غذاخوری / 
  • سیر داغ / دو قاشق غذاخوری / 
  • نعنای خشک / یک قاشق غذاخوری / 
  • روغن مایع  / 150 میلی لیتر /
  • مغز گردو آسیاب شده / 2 قاشق غذاخوری / 
  • نمک و فلفل سیاه / به میزان لازم
  • آب مرغ / یک پیمانه / 
  • زردچوبه / 1 قاشق غذاخوری /

مواد اولیه لازم برای پخت یک کشک بادمجان ساده و خوشمزه

-برای درست کردن این کشک بادمجان نیاز به یک کیلو بادمجان قلمی یا دلمه ای داریم.از هر کدام که در دسترس بود می توانید استفاده کنید.

فقط پوست بادمجان مشکی باشد به دلیل آنکه تلخی بادمجان کمترباشد.

 

کشک بادمجان طرز تهیه

میزان لازم بادمجان برای تهیه کشک بادمجان

- کشک حدود 200 تا 250 گرم که البته ممکنه بعضی ها تمایل بیشتری به خوردن آن را دارند و یا برای تزیین از آن استفاده کنند.

 

کشک بادمجان

میزان لازم کشک برای کشک بادمجان

- پیاز سرخ کرده نیاز داریم چیزی حدود 2 تا 3 قاشق غذا خوری. چون 2 قاشقش و درون غذا و 1 قاشقو برای تزیین استفاده میکنیم.

 

پیاز سرخ کرده

2 قاشق غذاخوری پیاز سرخ کرده نیاز برای پخت کشک بادمجان

 

-همچنین سیر داغ یا سیر سرخ شده نیازمندیم چیزی حدود یک یا دو قاشق غذا خوری ، که البته اونم بستگی به ذائقه ی افراد داره .

 

کشک بادمجان

میزان لازم سیر سرخ شده در کشک بادمجان

نعناعی خشک :برای تهیه نعناع داغ 2 قاشق غذاخوری

فیلم آموزش کشک بادمجان

کشک بادمجان چه مقدار نعنا لازم دارد ؟

- روغن مایع که یه بخشی برای سرخ کردن بادمجان ها و یه بخشی برای نعناع داغ که جمعا چیزی حدود 150 میلی لیتر

 

کشک بادمجان

سرخ کردن نعنای کشک بادمجان با روغن مایع

- مغز گردوی آسیاب شده هم برای داخل این غذا که چیزی حدود 2 قاشق غذا خوری میتوان استفاده کرد.

 

مغز گردو

2 قاشق مغز گردو برای کشک بادمجان

- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم 

 

نمک و فلفل سیاه

میزان نمک و فلفل در تهیه ی کشک بادمجان

- همچنین از آب مرغ استفاده میکنیم چیزی حدود یک پیمانه 

 

کشک بادمجان

اندازه ی مصرف آب مرغ در کشک بادمجان

- از زرد چوبه هم چیزی حدود 1 قاشق چای خوری استفاده میکنیم.

 

آموزش آشپزی کشک بادمجان

میزان مصرف زردچوبه در کشک بادمجان 


این طرز تهیه کشک بادمجان برای 4 الی 5 نفر به صورت کامل استفاده میشود.

جوشاندن کشک برای غذای کشک بادمجان

کشک یکی از محصولات لبنی است که به شدت کلسیم بالایی داردو برای کسانی که مشکل فشار خون ندارند و می توانند کشک شور و ترش را استفاده کنند بسیار مقوی است ولی در بعضی مواقع کشک را میجوشانند چون بیماری تب مالت تقریباً 80 درصد آن از این طریق به انسان سرایت میکند.

به همین دلیل توصیه می شود انواع کشک ها را چه به صورت پاستوریزه و هموژنیزه را قبل از مصرف حتما به مدت 20 دقیقه بجوشانید.

کشک بادمجان

کشک بادمجان + طرز تهیه

 مرحله اول جوشاندن کشک:

کشک ها را به دلیل غلیظ بودن نیاز داریم با آب رقیقش کنیم .

کشک را داخل ظرفی می ریزیم و به آن آب اضافه می کنیم این میزان آب باید به اندازه ای باشد که بتواند در حدود  15 تا 20 دقیقه ریز جوش شدن کشک آن را تحمل کند.

البته می توان در هنگام جوشاندن کشک هم به آن آب اضافه کرد و بر روی حرارت کم میگذاریم کشک ها به جوش آیند.

در فاصله جوشیدن کشک باید پوست بادمجان ها را گرفت و بعد از پوست کردن باید آن را تلخ گیری کنیم که تلخه گیری بادمجان با نمک و یا آب نمک انجام میشود.

بافت بادمجان زمانی که در نمک یا آب نمک تلخ گیری می شود با هم متفاوت است

و تفاوت آن زمانی که در آب نمک است و  آب بیشتری جذب میکند  هنگام سرخ شدن ممکن است بیشتر اذیت شوید.

اگر میخواهید بادمجان ها زودتر سرخ شوند آن را به 2 تا 3 ورق برش دهید و در غیر این صورت بادمجان های قلمی را به طور کامل سرخ کنید. برای تلخه گیری هم بادمجان ها را در

ظرف آبکش میریزیم و روی آنها را نمک میپاشیم و حدود 15 تا 20 دقیقه زمان میدهیم تا تلخی بادمجان کاملا گرفته شود.

 

طرز تهیه کشک بادمجان

درست کردن کشک بادمجان با دستور تهیه ساده

گرفتن تلخی بادمجان ها

بعد از انجام تلخه گیری بادمجان ها را در ظرفی سرخ میکنیم ، که نوع سرخ کردن ممکن است بر طبق ذائقه افراد متفاوت باشد چرا که بعضی ها دوست دارند به صورتنیم پز و بعضی ها خیلی سرخ شده استفاده کنند.

بادمجان های سرخ شده را بر روی حرارت ملایم میگذاریم و مقداری پیاز داغ و سیر داغ را به آن اضافه میکنیم که البته ریختن سیر داغ هم ممکن است سلیقه ای باشد به دلیل بویی که در دهان پر میشود.

بعد آب مرغ یا آب گوشت را که باعث لذیذ شدن کشک بادمجان می شود و کمی فلفل سیاه و همچنین زرد چوبه را اضافه کنید . 

با اضافه کردن آب مرغ بهتر است حرارت را کمی بالاتر ببرید و بعد از کمی پخت میتوان حرارت را کم کنید تا بادمجان ها کاملا مغز پخت شوند و بتوان آنها را کوبید و یا له کرد.

آموزش آشپزی کشک بادمجان

آموزش آشپزی و تهیه کشک بادمجان

آماده سازی نعناع داغ

در این فاصله نعناع داغ را آماده میکنیم فقط برای درست کردن نعناع داغ بهتر است از روغن زیادی استفاده نکنید چون هنگام سرخ کردن بادمجان ها مقداری روغن در غذا باقی  می ماند . بهتر است در روغن نعناع داغ از زرد چوبه در روغن استفاده کنید و وقتی عطر زرد چوبه به مشام رسیدباید نعنا را به آن اضافه کنیم.

حواستان باشد تا نعناع ها نسوزند چون هم رنگ و هم طعم آن تغییر می کند.


بعد از اینکه بادمجان ها پخته و نرم شدند آن را بکوبید، سپس مقداری از کشک ، نعنا و گردو را برای تزیین کنار گذاشته و مابقی را با بادمجان له شده مخلوط نمایید. بعد از اینکه مواد بخوبی به خورد هم رفتند مجدد آن را روی شعله قرار داده و اجازه دهید تا برای چند دقیقه دیگر بپزد و جا بیافتد اگر لازم بود کمی هم آب بریزید و اجازه دهید تا پخته و آبش تبخیر شود. کشک بادمجان را در ظرف سرو بکشید و برای تزیین از نعنا داغ، کشک و گردویی که کنار گذاشته اید استفاده نمایید.

نکات و اصول جا افتادن کشک بادمجان

نکاتی برای جلوگیری از جذب زیاد روغن توسط بادمجان در هنگام سرخ کردن

از آنجایی که برای سرخ کردن بادمجان باید مقدار زیادی روغن استفاده کرد و این موضوع برای سلامت بدن مضر است بهتر است بادمجان ها را قبل از سرخ کردن برای مدتی در آب و نمک قرار دهید تا هم تلخی آن از بین برود و هم اینکه زمان سرخ کردن روغن کمتری به خود جذب نماید.

 

میزان افزودن نمک در کشک بادمجان 

از آن جایی که کشک خودش حاوی مقدار زیادی نمک میباشد بهتر است در اضافه کردن نمک به این غذا دقت لازم را داشته باشیم تا غذایمان شور نشود. کسانی هم که از فشار خون بالا رنج میبرند بهتر است در آماده کردن این غذا دقت لازم را داشته باشند تا خدای نکرده باعث ایجاد مشکل نگردد.

 

نمک کشک بادمجان

میزان نمک مصرفی در کشک بادمجان

تزیین کردن کشک بادمجان 

پختن کشک بادمجان خوشمزه با رعایت نکات بالا با یک تزیین زیبا کامل شده و جلوه خاصی به آن خواهد داد مخصوصا اگر برای مهمانی آن را آماده کرده باشید. برای تزیین میتوانید از پیاز داغ، کشک و نعنا داغ و گردو استفاده نمایید. 

نکات تکمیلی در مورد کشک بادمجان

کشک بادمجان جزو پیش غذا - گوناگون میباشد 
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 45دقیقه 
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 45دقیقه میباشد .
کشک بادمجان را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید . 
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

منبع: نمناک

  • ۲۶۶
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی